Spread the love

איך להתכונן לשנת 2023

זה כבר לא סוד נסתר בתחום הכלכלי הישראלי והשפעת השווקים הבינלאומיים בשנת 2023 הולכת להיות קשה לעסקים קטנים וגדולים במדינת ישראל.

כבר היום אנו שומעים על ההאטה בשוק הדיור, שוק שהיה די יציב ב-2 העשורים האחרונים, בעוד שכעת אנו מדווחים על שפל במכירות דיור לשוק הפרטי, מעט התחלות בנייה ותזרים המזומנים הולך ומתהדק. בחברות הבנייה.

תוסיפו לזה את הסיכה שפרצה את הבלון המנופח לכאורה של חברות ההייטק, התדלדלות תזרים המזומנים, שימוש בכספי גיוס כספים משנים קודמות ופיטורי עובדים, ואז נראה שהמנוע שהניע חלק גדול מהיצוא הישראלי מינוף השוק המקומי נעצר.

אני רוצה להוסיף לזה את אפיקי ההשקעה המצטמצמים. (המשקיעים לא יודעים לאן לפנות בהשקעות שלהם, אם זה בנדל"ן, אם זה בבורסה "אפילו באפיקים סולידיים" ועם מטבע חוץ). אי הוודאות היא הדבר הכי קריטי בהחלטה של המשקיע הישראלי, ו לא שעם אחותנו ממערב לאמריקה הגדולה, המצב יציב יותר. אז לא. הסיפור שם קשור לסיפור כאן וכנראה שאנשים פרטיים וחברות מעדיפים להישאר נזילים יותר מתמיד.

מחסור בהוצאות במזומן עולות על ההכנסה

הוסיפו לכך, קוראים יקרים, את ההחלטות הרגולטוריות שאינן פותחות את העסקים או מאפשרות להם למכור את מוצריהם,

אפשר לתאר זאת כמחנק לעסקים קטנים וגדולים בישראל

כאן יש לנו ממשלה חדשה שעדיין לא ידוע לנו על מדיניותה, אבל מה שנגנב מאוזני הציבור והעסקים הקטנים מטרתו לקצץ את ימי המסחר לעסקים שהכנסתם קרובה ל-8 מיליארד שקל בשנה.

אז מה אנחנו עושים?

איך צריך לנהל עסקים?

כמה עסקים יושפעו השנה?

קרא על תזרים מזומנים

אנסה לענות על כל השאלות הללו ועוד כאן במאמר זה

"מזומן" כדי להישאר נזיל, להכין את תקציב העסק בהתאם להוצאות העסק ולא לתת אי הבנות לגבי תזרים שלילי "כסף יהיה מצרך יקר מאוד ב-2023.
הקפאת השקעות בעסקים, שהיה טוב עד כה, כך שיימשך ללא תוספת גבנון כתוצאה מהשקעות שאולי נחוצות אך מיוצרות לתקופה זו. המטרה היא לשמר את הקיים, שכבר מעיב על תזרים המזומנים.
לתכנן את לוח תזרים המזומנים לפי חודשי חגי ישראל, לא להיות עיוור במתן ההתחייבות מהחודשים וימי השנה הלא פעילים כמו חגים, שבתות, ימי לאומי, עונות השנה וכו'. לא יכולים לצפות לימי מלחמה או מחלה, אבל נשאיר את זה "לבורא"
עובדים: צמצמו, כן בצער רב אני ממליץ על כך ובכאב רב, אבל הטכנולוגיה בעשורים האחרונים הביאה לנו את האפשרות להשתמש בכלים ולא בבני אדם (קוראים, אני כותב את זה בצער רב, אבל זו המציאות) ו כדי לשרוד עלינו להשתמש בכלים ובטכנולוגיה המחליפים אנשים.
הכאב של פיטורי עובדים

קבלו עובדים חדשים, עשו פיצולים בין העובדים, נסו לצמצם שני תפקידים לתפקיד אחד (תאמינו לי שזה אפשרי אם רק מתגברים על הרגש האנושי.
צמצמו קניות, צמצמו מלאי, רכשו לחודש עבודה אחד, נסו לדייק, עסק שיכול ויש לו מערכת מלאי ממוחשבת בהחלט יכול לצמצם את המלאי שלו כך שהוא יקטן ויעזור לתזרים המזומנים להתקיים.
ימי "גיבוש הקהילה" נקטעו. זה לא הכרחי בשנה טאהו וואו, כפי שמתוארת שנת 2023, האם זו השנה "המזומן נשאר בכיס"
לאחרונה, בעקבות חברות ההייטק, נולדו עסקים שכל מטרתם היא לפנק את העובדים במקום עבודתם (אין מחלוקת כלל והעיקר שפינוק העובד הוא חובת מציאות, העובדים הם אנושיים ובנויים מלב ומנשמה וחובת המעסיקים לתת לעובד הרגשה טובה ותגמול הולם. אין על כך מחלוקת כלל (כך זה התחיל במדינות הברית של ארה"ב בעמק הסיליקון בעמק הסיליקון. שנות ה-70-80 וצפונה וכך זה עבר גם לכאן. וזה נכון. אבל כשבעסקים אוזלים במזומנים הסעיף הזה חייב לעוף מהשולחן.
רכבים-תחומי עניין: חבריי בעלי העסקים, נושא רכבי הליסינג הוא נושא כואב מאוד לכיסם של בעלי העסקים, אני לא מציין כאן את ההוצאות הישירות של עלות הרכב, אלא את הריבית הנוגסת שאנו משלמים עליה. כל עסקה ועסקה. אני יודע שכשאנשים באים לראות את הרכבים באולמות התצוגה, המוח מלא חשק והקונה כבר לא מרבה לשים לב על איזה אחוזי ריבית הוא חותם. הוא רק יודע להגיד שקניתי חצי אחוז פחות או אחוז פחות, אבל אם הוא ייקח את העסקה

לרואה החשבון שלו (רואה חשבון אמין ולא רגשני), בעל העסק יבין כמה כסף הוא יצטרך לשלם עבור רכישת הרכב שהוא רוצה.
ההמלצה שלי היא ללכת לשוק יד שניה בו ניתן לקנות במחיר נמוך ובריבית סבירה ועם אפשרות להתמקח. עם יבואני הרכב וחברות המימון שצצו כמו פטריות אחרי הגשם, אי אפשר להתווכח, אבל עם סוחרי יד שנייה… כן
ריביות מטורפות

ההמלצות שלי לסיכום

המנצח הגדול לשנת 2023 הוא "תזרים המזומנים" והוא חייב להיות חיובי. לצערי, אני צופה קריסות רבות של עסקים שהתנהלותם בשנים קודמות לא נוהלה כראוי, בנוסף אנו יודעים שעסקים שכבר נמצאים בקשיים הם אלו שהשתמשו באשראי הבנקאי שלהם עד הסוף ועברו להלוואות בשוק הזר בהן הריבית התעריפים הם מעבר ליכולת של העסק, אני שומע שחברות ההלוואות הגדולות הללו ביניהן דיווחו לבורסה על קיזוז הפרשי אשראי הנובעים מחוסר יכולת של הלווים להחזיר את כספם.

אתם לא מסתדרים ולא מצליחים להפוך את הזרימה לחיובית. הזמינו יועץ עסקי לשבת איתך ולהסתכל לא רק על הנהלת החשבונות אלא על תפקוד העסק שלך. תמיד יש פתרונות שאינם נראים לבעל עסק/חברה במבט חטוף ויועץ מומחה יוכל להבחין

משה עוז בלוג | משה עוז תערוכת נשק | משה עוז אחזקות | משה עוז פיננסים | משה עוז קפיטל | משה עוז שיווק | משה עוז נדלן | משה עוז תרומות | משה עוז השקעות | משה עוז משאבי אנוש

דילוג לתוכן